Aldrig mer tillbaka gå – utmaningar från anabaptismen, reformationens frikyrkorörelse

Aldrig mer tillbaka gå 1Det er ikke kun i Danmark, at reformationsjubilæet har givet anledning til udgivelse af bøger om reformationstidens døbere. I Sverige er udkommet Aldrig mer tillbaka gå – utmaningar från anabaptismen, reformationens frikyrkorörelse med tekster om døbernes teologi, liv og lære af en række forskellige bidragsydere. Du kan finde den her. Lidt om bogen fra Dagen.se:

“Med anledning av femhundraårsminnet av reformationen har åtta skribenter tillsammans författat boken ”Aldrig mer tillbaka gå – utmaningar från anabaptismen, reformationens frikyrkorörelse”. Redaktörer för boken är Jonas Melin, David Willgren och Fredrik Wenell och boken är utgiven på Evangelie Förlag.

Med boken vill författarna betona att 1500-talets reformation av kyrkan var mer än bara Luther. Här fanns också den marginaliserade och ofta baktalade anabaptiströrelsen. Boken ”Aldrig mer tillbaka gå” presenterar anabaptismen genom män och kvinnor från 1500-talet och förhoppningen är ett fördjupat samtal om vad efterföljelse kan betyda även i dag.”

aldrigunnamed

 

FacebookTwitterGoogle+Del